Lipdub uitgelicht

Gemeente Lansingerland

Begin november 2019 hebben wij een mooi lipdub gemaakt voor 31 personen van gemeente Lansingerland. November is altijd een maand met veel regen, het was daarom van te voren hopen op mooi weer. En jawel, precies deze dag straalde de zon en was er geen regen te bekennen.

De gemeente had een dag georganiseerd om te werken aan teambuilding. Ze hadden een boerderij afgehuurd wat tevens de locatie was voor de lipdub. Daar was ik zelf erg blij mee.

De boerderij bood vele mogelijkheden qua locaties. Zo was er een restaurant, boerenstal, paar tractoren, een soort parkje, een kippenhoud plaats en een mooi grasveld. Ik was die dagen samen met een van mijn filmmakers, genaamd Nils. Voordat wij met het introductie woordje begonnen liepen wij even een paar rondjes om het terrein. We werden blij verrast van de vele mogelijkheden. We moesten alleen wel gaan kiezen. ‘Kill your darlings’, zeggen ze dan altijd. We konden namelijk niet alles gebruiken  aangezien we dan te veel moesten lopen tijdens de lipdub. Nadat we ongeveer een route in ons hoofd hadden gingen we terug naar de groep. Tijdens het oefenen van de lipdub komt er altijd weer nieuwe inspiratie in ons en de groep op, dus dat zou zeker goed gaan komen.

Na de korte intro gingen de mensen zich lekker verkleden. De groep werd opgesplitst in zes kleine groepjes. Elk groepje kreeg een locatie op onze route. Dat hield in dat twee groepjes moesten oefenen in de boerenstal, gezellig tussen de geiten en koeien.
Nils hielp 3 groepjes en ik ook. Ik begon met de groepjes in de stal. Vaak is het leuk om het begin van een gekozen liedje de groep te verdelen in kleinere groepjes. Wij helpen dan de groepjes met oefenen en zorgen voor mooie overgangen en route. In kleinere groepjes kunnen mensen aan het begin even lekker los komen. Vervolgens maken we gedurende het nummer ook weer een andere verdeling. Zo wordt er ook mooie toegewerkt naar een spetterend einde met zn allen.

Na de groepjes kozen wij ervoor om de hele groep in tweeën te verdelen. De ene helft kreeg toen een vervolgstuk en de andere ook. Dit resulteerde in een mooie soort boog loop door het aangesloten parkje. We eindigden tot slot met zn allen op het grasveld.
Na een klein beetje kleurbewerking was de lipdub af. Het is altijd afwachten hoe de klant reageert. Het maken van de lipdub werd als super leuk ervaren. Daarnaast bevestigde de gemeente mij dat het heel erg had bijgedragen aan teambuilding. Samen uitvogelen hoe je beweegt, hoe je loopt en wanneer je niet in beeld moet lopen.

Gelukkig was iedereen heel blij met de video en hebben ze op de gemeente gezamenlijk keihard gelachen tijdens de viewing.
                                                                                                             Geschreven door Sander, eigenaar van Lipdubworld. 

Bekijk hier het eindresultaat!

Vraag een offerte aan!

Deze aanvraag is geheel vrijblijvend en wij sturen jou de offerte op binnen 24-uur.
TOP
WhatsApp WhatsApp ons